Isomat Mortar hidroizolant elastic, bicomponent Aquamat Monoelastic, Isomat, 18 kg

297,95 RON

ΑQUAMAT-MONOELASTIC este un mortar hidroizolant elastic, monocomponent, armat cu fibre, pe baza de ciment, imbogatit cu polimeri (rasini).

Momentan indisponibil

Durata de livrare: 2-3 Zile

Cod Produs: 7612894823064 Ai nevoie de ajutor? 021.314.09.35 / 0723.398.390
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Mortar hidroizolant elastic, bicomponent aquamat monoelastic, Isomat, 18 kg

Proprietati

ΑQUAMAT-MONOELASTIC este un mortar hidroizolant elastic, monocomponent, armat cu fibre, pe baza de ciment, imbogatit cu polimeri (rasini). In urma prizei formeaza o membrana fara rosturi si imbinari si confera urmatoarele avantaje:  Capacitatea de acoperire a fisurilor.  Hidroizolare totala impotriva presiunii hidrostatice pozitive pana la 5 atm, conform EN 12390-8. De asemenea, poate rezista presiunii negative a apei.  Protectia betonului contra carbonatarii.  Permeabilitate la vapori.  Rezistenta la imbatranire.  Aderenta la suprafete usor umede, fara grunduire prealabila.  Aplicare usoara si economica. Este clasificat ca produs pentru protectia suprafetelor de beton, conform standardului ΕΝ 1504-2. Este certificat ca fiind rezistent la radacini conform UNE CEN / TS 14416 EX: 2014. Domenii de aplicare Este utilizat pentru hidroizolarea suprafetelor de beton, tencuiala, caramida, boltari de ciment, mozaic, rigips, lemn, metal etc. Este ideal pentru aplicatii care necesita elasticitate ridicata si o buna aderenta a stratului hidroizolant. Adecvat pentru hidroizolarea suprafetelor supuse dilatatiilor si contractiilor, vibratiilor, a suprafetelor care prezinta sau pot prezenta fisuri capilare, precum terasele, balcoanele, bazinele supraterane, piscinele, terasele cu inclinatie inversa etc. Este ideal pentru hidroizolarea teraselor, balcoanelor si spatiilor umede (bai, bucatarii etc.) care urmeaza a fi acoperite cu placi. Poate fi utilizat si pentru hidroizolarea subsolurilor, pe interior sau pe exterior, impotriva umezelii si apei sub presiune.

Caracteristici tehnice Forma: mortar de ciment Culoare: gri, alb Necesar de apa:  Aplicarea cu bidineaua: 5,0-5,4 l/sac de 18 kg  Aplicarea cu spaclul: 4,1-4,5 l/sac de 18 kg

Timp de amestec: 3 min Greutate aparenta mortar uscat: 1,10 kg/l Greutate aparenta mortar umed: 1,50 kg/l Aderenta (EN 1542): ≥ 1,0 N/mm2 Aderenta produs in combinatie cu placi (EN 1348): > 0.5 N/mm2 Permeabilitate la CO2 (EN 1062-6 Metoda Α, necesar Sd>50m): 160 m Absorbtie capilara de apa (ΕΝ 1062-3, necesar ΕΝ 1504-2: w < 0,1): 0,06 kg/m2 ·h0,5 Permeabilitate la vaporii de apa: (EN ISO 7783-2): Sd = 0,83 m (permeabil la vaporii de apa: Class I:Sd < 5 m)

Timp de viata in recipient: 60 min la +20ºC Patrunderea apei sub presiunea hidrostatica pozitiva: fara penetrare (EN 12390-8, 3 zile la 5 bar) Patrunderea apei sub presiune hidrostatica negativa: fara penetrare (la 1,5 bar) Poate suporta solicitari:  de la ploaie, dupa circa 1 zi;  de la lucrarea de montare a placilor, dupa circa 1 zi;  de la apa sub presiune, dupa circa 7 zile;  de la materiale de umplere a gropilor de fundatie, dupa circa 3 zile.

Mod de utilizare 1. Suportul  Suportul trebuie sa fie lipsit de resturi de ulei, praf, materiale friabile etc.  Punctele de scurgere trebuie sa fie obturate cu ciment cu priza rapida AQUAFIX.

 Cavitatile din beton vor fi umplute si nivelate cu DUROCRET sau RAPICRET sau cu mortar de ciment aditivat cu ADIPLAST, dupa indepartarea betonului segregat si udarea suprafetei.  Distantierele de lemn si agrafele vor fi taiate la adancime de circa 3 cm in beton, iar gaurile vor fi umplute ca mai sus.  Rosturile de lucru existente se deschid in forma de V, pe toata lungimea lor, la adancime de circa 3 cm si se umplu ca mai sus. (numai daca este cazul )  Colturile, pe interior, precum imbinarea pardoselii cu zidul, vor fi rotunjite cu DUROCRET sau mortar de ciment aditivat cu ADIPLAST (formarea unei scafe triunghiulare cu laturile de 5-6 cm).  In cazul zidariei trebuie efectuata anterior o rostuire atenta sau sa se dea un strat de mortar de ciment aditivat cu ΑDIPLAST.  In cazul hidroizolarii ulterioare a subsolurilor unor cladiri vechi, trebuie indepartata tencuiala existenta pana la inaltimea de 50 cm cel putin deasupra nivelului apei freatice si in continuare sa se aplice procedura de mai sus.  Acolo unde se cere formarea unor suprafete netede (nivelare, realizarea unor inclinatii etc.) se recomanda utilizarea de DUROCRET sau RAPICRET sau mortar de ciment aditivat cu ADIPLAST. 2. Aplicarea Materialul se aplica cu bidineaua sau cu spaclul in doua sau mai multe straturi, in functie de gradul de solicitare. Cele 18 kg de mortar AQUAMATMONOELASTIC se adauga treptat in 5,0-5,4 l de apa, pentru aplicarea cu bidineaua, sau in 4,1-4,5 l de apa, pentru aplicarea cu spaclul, amestecand continuu, pana la obtinerea unei paste omogene. Suprafata pe care urmeaza a fi aplicat trebuie sa fie udata, dar fara formarea de apa baltita. Fiecare strat nou va fi aplicat numai dupa uscarea celui precedent. Suprafata proaspat acoperita va fi protejata de temperaturi ridicate, de ploaie si de inghet. In punctele care necesita consolidarea locala a mortarului AQUAMAT-MONOELASTIC (colturi interioare unde nu este necesara formarea de scafe, puncte de racordare etc.) se recomanda utilizarea unei benzi de tesatura poliesterica (30 g/m2 ) sau de plasa de fibre de sticla (65 g/m2 ) late de 10 cm.

Consum In functie de problema (afectarea de catre apa), materialul se aplica in 2 pana la 4 straturi. Grosimi mai mari de 1 mm per strat trebuie sa fie evitate, existand riscul fisurarii materialului. Consum: 1,4 kg/m2 /mm. Ambalaj Ambalaj de 18 kg. Timp de viata – Depozitare 12 luni de la data fabricatiei, depozitat in ambalajul initial, sigilat, in spatii protejate de umezeala si inghet.

Observatii  In cazul apei sub presiune trebuie acordata atentie pentru ca pomparea menita sa tina nivelul scazut al apei sa fie continua (cu dispozitiv automat) pe durata lucrarilor si sa continue pana la intarirea suficienta a mortarului AQUAMAT-MONOELASTIC, adica circa 7 zile.  Suportul stratului hidroizolant (zid, pardoseala, etc) trebuie sa fi fost calculat corespunzator, pentru a rezista din punct de vedere static presiunii hidrostatice a apei.  Temperatura pe timpul aplicarii trebuie sa fie cuprinsa intre + 5ºC si +35ºC.  Lipirea placilor ceramice se recomanda sa se efectueze cu adezivi elastici, precum ISOMAT AK 20, ISOMAT AK 22, ISOMAT AK 25, ISOMAT AK-ELASTIC, ISOMAT AKMEGARAPID.  Produsul contine ciment, cu reactie alcalina la apa, si este clasificat ca iritant.  Consultati instructiunile privind utilizarea in siguranta si masurile profilactice inscrise pe ambalaj.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!