Isomat Mortar hidroizolant flexibil monocomponent armat cu fibre Aquamat Monoflex, Isomat, 18 kg, gri

nou
211,42 RON

AQUAMAT-MONOFLEX este un mortar flexibil, hidroizolant, monocomponent, armat cu fibre. Se compune dintr-un mortar pe baza de ciment imbogatit cu polimeri (rasini)

Momentan indisponibil

Durata de livrare: 2-3 Zile

Cod Produs: 7612894823066 Ai nevoie de ajutor? 021.314.09.35 / 0723.398.390
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Mortar hidroizolant flexibil monocomponent armat cu fibre Aquamat Monoflex, Isomat, 18 kg, gri

Proprietati

AQUAMAT-MONOFLEX este un mortar flexibil, hidroizolant, monocomponent, armat cu fibre. Se compune dintr-un mortar pe baza de ciment imbogatit cu polimeri (rasini). Dupa intarire, formeaza o membrana fara rosturi si imbinari, care confera urmatoarele avantaje:  Obtureaza fisurile.  Hidroizolare totala impotriva presiunii hidrostatice pozitive pana la 5 atm, conform EN 12390-8. De asemenea, poate rezista presiunii negative a apei.  Protejeaza betonul impotriva carbonatarii.  Permeabilitate pentru vapori.  Rezistenta la imbatranire.  Aderenta la suprafete umede, fara grunduire prealabila.  Aplicare usoara si economica.  Este clasificat ca produs de protectie pentru suprafetele de beton, in conformitate cu standardul ΕΝ 1504-2. Numarul certificatului: 2032-CPR-10.11.

Domenii de aplicare Este utilizat pentru impermeabilizarea suprafetelor de beton, tencuiala, caramida, piatra de ciment, mozaic, etc., care prezinta sau poate prezenta fisuri capilare. Este ideal pentru hidroizolarea teraselor, balcoanelor si spatiilor umede (bai, bucatarii etc.) care urmeaza sa fie acoperite cu placi. De asemenea este utilizat pentru hidroizolarea teraselor inversate, bazinelor subterane, jardinierelor etc. Poate fi utilizat si pentru hidroizolarea subsolurilor, pe interior sau pe exterior, impotriva umezelii sau apei sub presiune. Caracteristici tehnice Forma: praf cimentoid Culoare: gri Necesar de apa:  Aplicare cu bidineaua: 4,7-5,0 l/sac de 18 kg  Aplicare cu spaclul: 4,1-4,5 l/sac de 18 kg Timp de amestec: 2-3 minute Greutate aparenta mortar uscat: 1,20  0,20 kg/l

Greutate aparenta mortar umed: 1,70  0,20 kg/l Rezistenta la compresiune (EN 12190): 12,80 ± 1,00 N/mm2 Rezistenta la incovoiere (EN 12190): 5,00 ± 1,00 N/mm2 Aderenta (EN 1542): ≥ 1,0 N/mm2 Permeabilitate la CO2 (EN 1062-6 Metoda Α, cerinte Sd>50m): 170 m Absorbtie capilara de apa (ΕΝ 1062-3, cerinte ΕΝ 1504-2: w < 0,1): 0,04 kg/m2 ·h 0,5 Permeabilitate la vapori de apa: (EN ISO 7783-2): Sd = 0,79 m (permeabil la vapori de apa: Clasa I: Sd < 5 m) Durata de viata a amestecului: 60 minute, la +20°C Patrunderea apei sub presiunea hidrostatica pozitiva: fara penetrare (EN 12390-8, 3 zile la 5 bar) Patrunderea apei sub presiune hidrostatica negativa: fara penetrare (la 1,5 bar) Poate suporta solicitari:  de la ploaie, dupa circa 1 zi;  de la lucrari de montare placi, dupa circa 1 zi;  de la apa sub presiune, dupa circa 7 zile;  de la materiale de umplere a gropilor de fundatie, dupa circa 3 zile.

Mod de utilizare 1. Suportul  Suportul trebuie sa fie lipsit de resturi de ulei, praf, materiale friabile etc.  Punctele de scurgere vor fi obturate cu cimentul cu priza rapida AQUAFIX.

 Cavitatile din beton vor fi umplute si indreptate cu DUROCRET sau RAPICRET, sau cu mortar de ciment aditivat cu ADIPLAST, dupa indepartarea mortarului segregat si udarea suprafetei.  Distantierele de lemn si agrafele vor fi taiate la 3 cm adancime in beton, iar gaurile vor fi astupate ca mai sus.  Rosturile de lucru existente se deschid in forma de V, pe toata lungimea lor si pe o adancime de circa 3 cm si vor fi astupate ca mai sus.  Colturile, pe interior, precum imbinarea pardoselii cu zidul, vor fi rotunjite cu DUROCRET sau mortar de ciment aditivat cu ADIPLAST (formarea unei scafe triunghiulare cu laturile de 5-6 cm).  In cazul zidariei trebuie efectuata anterior o rostuire atenta sau sa se dea un strat de mortar de ciment aditivat cu ΑDIPLAST.  In cazurile de hidroizolare ulterioara a subsolurilor unor cladiri vechi, trebuie indepartata tencuiala existenta cel putin pana la inaltimea de 50 cm deasupra nivelului panzei freatice si in continuare sa se aplice procedura de mai sus.  Acolo unde se cere realizarea unor suprafete plane (netezire, crearea de pante etc.), se recomanda utilizarea produselor DUROCRET sau RAPICRET sau a mortarului pe baza de ciment aditivat cu ADIPLAST. 2. Aplicarea Materialul se aplica cu bidineaua sau cu spaclul, in doua sau mai multe straturi, in functie de gradul de solicitare. Continutul unui sac de 18 kg se adauga treptat, amestecand continuu, in 4,7-5,0 litri de apa, in cazul aplicarii cu bidineaua, sau in 4,1 pana la 4,5 litri de apa, in cazul aplicarii cu spaclul, pana la formarea unei paste omogene. Suprafata de aplicare trebuie sa fie udata, fara formarea de baltoace. Fiecare strat nou va fi aplicat numai dupa uscarea celui precedent. Suprafata proaspat acoperita va fi protejata de temperaturi ridicate, de ploaie si de inghet. In punctele in care este necesara consolidarea locala a produsului AQUAMAT-MONOFLEX (colturi interioare la care nu este necesara formarea de scafe, puncte de imbinare etc.), se recomanda utilizarea unei benzi de tesatura poliesterica (30 g/m2 ) sau din plasa de fibre de sticla (65 g/m2 ) lata de 10 cm.

Consum In functie de problema (afectarea de catre apa), materialul se aplica in 2 pana la 4 straturi. Grosimi mai mari de 1 mm per strat trebuie sa fie evitate, existand riscul fisurarii materialului. Consum: 1,36 kg/m2 /mm. Ambalaj Saci de 18 kilograme. Timp de viata – Depozitare 12 luni de la data fabricatiei, in ambalajul initial, sigilat, in spatii protejate de umezeala si inghet. Observatii  In cazul apei sub presiune trebuie acordata atentie pentru ca pomparea menita sa tina nivelul scazut al apei sa fie continua (cu dispozitiv automat), pe timpul lucrarilor, si sa continuie pana la intarirea suficienta a AQUAMAT-MONOFLEX, adica aproximativ 7 zile.  Suportul stratului hidroizolant (zid, pardoseala etc.) trebuie sa fi fost calculat corespunzator, pentru a rezista din punct de vedere static presiunii hidrostatice a apei.  Temperatura pe timpul aplicarii materialului trebuie sa fie de la +5oC pana la +35 oC.  Produsul contine ciment, care provoaca o reactie alcalina cu apa si este clasificat ca iritant.  Consultati instructiunile privind utilizarea in siguranta si masurile profilactice inscrise pe ambalaj.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!